Over mij

Mijn naam is Britta Peters-Frölich, getrouwd en moeder van twee kinderen. Ik ben leerkracht in groep 3 op basisschool De Regenboog in Enschede en sta al bijna 20 jaar voor de klas. Daarnaast ben ik gecertificeerd kindertrainer. Ik combineer het geven van de mindfulness-, en gelukstrainingen met het werken in het onderwijs.  Vol passie en overtuiging geef ik kinderen, kennis en vaardigheden mee voor de toekomst. Aangevuld met veel “Kikkerik wijsheid”.

Op school leren kinderen dat het hoofd en het verstand belangrijk zijn. Wat ik daarnaast heel belangrijk vind, is dat kinderen weten om te gaan met hun “gevoelswereld”. Persoonlijk denk ik dat als kinderen op jonge leeftijd om leren gaan met hun gevoelswereld, ze hier later als volwassenen zeker veel profijt van zullen hebben.

Ik las over de effecten van mindfulness en geluk en ben toen eerst zelf Brittatrainingen gaan volgen. Deze trainingen hebben mij veel positiefs gebracht. Ik heb mogen en kunnen ervaren dat een stukje rust creëren en bewust aanwezig  zijn in het hier en nu, een enorme verrijking kan betekenen. Ik ben met mijn eigen “denkhoofd” in discussie gegaan.  Echte eye-openers waren: Het besef dat situaties niet te veranderen zijn, maar mijn “kijken” naar deze situaties wel. En het weten dat je gedachten niet kan stoppen, maar ik er niet naar hoef te luisteren. Ik heb mezelf leren afremmen en neem tijd voor mijzelf. “Even IKKE”

Het zijn van een kindertrainer is mij op het lijf geschreven. Vandaar mijn eigen praktijk : “Kikkerik, even ikke…”

“Het mooiste wat je kunt worden, is jezelf”. Kikker Mik; “Dat ben ik!”

Kikker Mik