Waarom?

Waarom mindfulness voor kinderen?

Iedereen heeft wel eens een ‘vol’ hoofd, waardoor je niet kunt ontspannen, je moeilijk kunt concentreren of niet kunt stilstaan bij wat je echt voelt of meemaakt. Kinderen zijn vaak doorlopend “online”. Ze “moeten” zo veel. Van zichzelf, van de school, van de maatschappij.

36a2c9edfdcf4a7ab29e531e3c6ae8b8

 

Hoe leer je kinderen zichzelf tot rust te brengen, te stoppen met piekeren, te vertrouwen op kwaliteiten in zichzelf en zich staande te houden in deze veeleisende 21ste eeuw?

Mindfulness kan helpen dat te veranderen. Het kan leren bewust aanwezig te zijn in het hier en nu. Het leert de constante stroom van prikkels te stoppen, op adem te komen en te voelen wat er nodig is, nu op dit moment. Zo kunnen kinderen vriendelijke aandacht geven aan de gedachten en emoties en aan de signalen uit hun lichaam. En staan ze niet altijd op de ‘automatische piloot’.

Het doel van de methode ‘Aandacht werkt’ is om uw kind te leren:

  • af en toe rustmomenten in te kunnen bouwen9a2fcc5615cd4066b265eec9b58dd2ce
  • zijn/haar gevoelens en gedachten beter te leren kennen en accepteren
  • beter om te gaan met emoties zoals woede, angst en verdriet
  • meer zelfvertrouwen te ontwikkelen
  • zich meer te kunnen concentreren
  • zichzelf beter te begrijpen
  • lief te zijn voor zichzelf en de ander.

Elk kind vindt het fijn om zelf tot rust te kunnen komen, ontspannen te kunnen slapen en op zichzelf te vertrouwen.

Tijdens de training leren de kinderen antwoorden te geven op; “Hoe voel je je op dit moment? Waar zit dit gevoel? Gaat dit gevoel vanzelf over of zit het er al lang? En wat kun je doen als er een bepaald gevoel of gedachte is?

Door deze vragen te stellen en te beantwoorden leren kinderen omgaan met rust en onrust in hun lichaam. Kinderen leren accepteren dat deze gevoelens er ‘even’ zijn, er mogen zijn en ook vanzelf weer veranderen.

“Jij bent niet boos, jij voelt je boos…”

 

Heeft U nog vragen? Dan mag U gerust bellen of mailen: Britta Peters – Frölich 06-11 08 87 82 of mail info@kikkerik.nl of neem contact op middels het contactformulier.