Mindfulness


Wat is mindfulness?

Iedereen van jong tot oud, heeft het unieke vermogen om bewuste aandacht te geven aan zijn binnen- en buitenwereld en het “gesprekje” daartussen. Mindfulness is je weer opnieuw bewust worden van dit vermogen.stilzitten als een kikker anne

Het leert kinderen even te stoppen. Op adem te komen en aandacht geven aan wat er in hun binnenwereld is en daarbuiten. Hierdoor kunnen ze beter aangeven wat er nodig is en reageren ze minder impulsief.

In plaats van bezig te blijven, rust te vinden. In plaats van te doen, te zijn. Oog hebben voor momenten van geluk. Wanneer je meer in het moment weet te leven, zullen gedachten, gevoelens minder snel met je op de loop gaan. Je kunt dan kiezen wanneer je actie onderneemt of juist iets laat voor wat het is.

De aandacht volledig daar hebben, wat zich op dit moment voordoet. Of het nu prettig is of minder prettig en zonder dat je kritische, oordelende geest zich overal mee hoeft te bemoeien. Aandacht voor de adem.Weten dat je niet hoeft te luisteren naar wat je gedachten allemaal zeggen.

“Mindfulness maakt niet je hoofd leeg, maar brengt het tot rust”.

 

Deze film is eigendom van Eline Snel.